VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor kring foliering

 

 

 

 

Vilka är fördelarna med foliering?

Bilfoliering kan lätt tas bort så att när du vill sälja ditt fordon och du kan enkelt återställa den till dess ursprungliga färg utan att förlora värdet av ditt fordon. Du kan välja bland flera olika färger och material på folien

 

Hur länge håller folien på ett fordon?

Foliering utfärdat av en professionell bilfolierare varar mellan 3 och 7 år beroende på vilken folie. De flesta folierna har en garanti.

 

 

Är folien lätt att ta bort?

Ja. Vi applicerar folierna med ett särskilt lim som enkelt kan tas bort.

 

 

Kan foliering skada lacken på mitt fordon?

Folien kommer inte att skada lacken. Tänk på att om du redan har stenskott, repor, rost eller om ditt fordon har genomgått en omlackering, är det viktigt att veta att när folien tas bort kan färgen/lacken även följa med.

 

 

Kan jag välja att slå in bara en del av mitt fordon?

Foliering är mest effektiv när hela fordonet är folierat men du kan välja att foliera endast en del av ditt fordon, såsom bakdörrar eller sidopaneler.

 

 

Behöver jag meddela någon om att jag folierat min bil?

Det är viktigt att du meddelar ditt försäkringsbolag att du har folierat ditt fordon. På så sätt kan du exempelvis få kostnader täckta på eventuella skador på folieringen vid en olycka.

Bilens registreringsnummer är kopplat till fabrikat, modell och färg som skall kunnas sökas efter på polisens fordonsdatabas. Om polisen stoppar dig och söker på ditt registreringsnummer kan de ställa frågor om färgen. Genom att lyfta på motorhuven kan du visa den ursprungliga färgen på bilen.